Karloop Home Beli Vs Pajak Kereta

Memajak Kereta Lebih Baik Daripada Membeli

Memilih sama ada menyewa kenderaan lain dan bukannya mendapatkannya secara besar-besaran akan memenuhi keperluan. Bagi pemandu tertentu, memajak atau membeli adalah wang dan wang. Bagi yang lain, ini lebih kepada membentuk hubungan yang teruja dengan kenderaan. Sebelum memilih jalan mana yang harus diturunkan, adalah asas untuk memahami keupayaan utama.

sewa kereta murah kl

Asas Pajakan

Tepat semasa anda menyewa kenderaan, anda pada dasarnya menyewanya dari peniaga untuk slot waktu tertentu. Ia biasanya 36 atau empat tahun. Pada saat tempoh sewa anda ditutup, anda mempunyai pilihan untuk menyusun semula kenderaan tersebut kepada peniaga atau mendapatkannya secara keseluruhan yang telah dipilih, yang dijelaskan dalam kontrak sewa.

Itu adalah susunan luar biasa yang luar biasa setanding dengan membeli kenderaan. Mendapatkan semua strategi yang anda miliki setelah kredit dilunaskan.

Bayaran Pajakan

Bahagian sewa keseluruhannya lebih rendah daripada bahagian kredit bulan ke bulan untuk kenderaan lain.

Bahagian pendahuluan kenderaan dari bulan ke bulan diselesaikan bergantung kepada pertimbangan pengaturan, kos pembiayaan, dan jumlah bulan yang diperlukan untuk membayar balik pembangunan.

Bahagian sewa bergantung kepada faktor-faktor termasuk:

– Harga Jualan: Ini berlaku dengan peniaga, juga dengan pembelian kenderaan.

– Panjang pajakan: Ini adalah jumlah bulan yang anda setuju untuk menyewa kenderaan.

– Jarak tempuh yang diharapkan: Pajakan menetapkan jumlah batu tertentu yang paling penting yang anda boleh memandu kenderaan secara konsisten. Sebilangan besar pajakan dilakukan dengan penyebaran 10.000 batu setiap tahun. Bahagian yang dirancang secara konsisten akan meningkat hampir jika anda menempuh jarak tempuh tahunan yang lebih tinggi. Sekiranya anda mengungguli melebihi yang difikirkan oleh banyak orang dalam pemahaman ini, anda akan berhutang wang tunai kepada peniaga untuk setiap batu tambahan yang hampir selesai dengan penyewaan.

Artikel Berkaitan : Anda ingin mencari perkhidmatan kereta sewa murah di kl ? Hubungi syarikat KARLOOP untuk mendapatkan sewa kereta murah kl yang terbaik di talian 019 967 1127 sekarang.

Nilai Tambahan: Ini adalah penilaian kenderaan sekitar penyelesaian pajakan, dengan runtuhnya yang dijelaskan. Sekiranya anda memutuskan untuk membeli kenderaan setelah pajakan berlalu, ini adalah keseluruhan yang akan anda bayar.

Bayaran Sewa. Kos ini ditunjukkan sebagai angka dolar dan bukannya kadar, bagaimanapun ia adalah perkara yang mungkin dibezakan dengan caj yang lebih tinggi.

Kos dan Bayaran: Ini dimasukkan ke dalam pajakan dan memberi kesan kepada kos bulan ke bulan.

Beberapa peniaga atau pengeluar yang mereka tuju memerlukan bahagian yang mendasari untuk disewa. Semakin banyak anda meletakkan, semakin rendah bahagian pajakan anda.

Perlu diingat, mungkin tidak bagus untuk meletakkan sejumlah besar wang tunai pada kenderaan yang akhirnya anda tawarkan kembali kepada penjual. Sekiranya anda sangat yakin anda akan melakukannya semasa pajakan tergendala, ia akan mengurangkan perbelanjaan pada masa itu.

Fokus Pusat dan Kekurangan Pajakan

Kesulitan penting dalam penyewaan adalah bahawa anda tidak meningkatkan insentif dalam kenderaan. Pada tahap tertentu seperti menyewa ruang. Anda membuat bahagian yang dipesan secara rutin pula tidak mempunyai jaminan pemilikan kepada harta tanah setelah pajakan berakhir.

Untuk keadaan ini, ini menunjukkan bahawa anda tidak boleh menjual kenderaan atau menukarnya untuk mengurangkan kos kenderaan anda yang seterusnya.

Walau apa pun, ada titik fokus untuk penyewaan juga. Ia merangkumi:

Pembayaran Bulanan Lebih Rendah

Sekiranya anda tertekan dari bulan ke bulan kos, sewa mendorong berat badan sehelai. Secara keseluruhan, bahagian yang dirancang secara rutin umumnya tidak segan dengan kredit kenderaan. Sebilangan individu memilih kenderaan yang lebih berlebihan daripada yang mereka boleh mengawasi.

Artikel Berkaitan : Anda ingin mencari perkhidmatan kereta sewa murah di kl ? Hubungi syarikat KARLOOP untuk mendapatkan sewa kereta murah kl yang terbaik di talian 019 967 1127 sekarang.